over mij

Derrick Hemmer

Oprichter van PlayPiano | Pianist | Pianodocent

opleiding

Bachelor Piano Conservatorium Utrecht
Master Piano Conservatorium Utrecht
Muziekpedagogie Conservatorium Utrecht

Bachelor Piano Conservatorium Zwolle

Ervaring

38 jaar ervaring als solo pianist

33 jaar ervaring als kamermuziek pianist
8 jaar ervaring als pianodocent

masterclasses

Masterclasses in binnen- en buitenland
Zowel piano solo als kamermuziek

concerten

Concerten in binnen- en buitenland
Zowel piano solo als kamermuziek

Derrick Hemmer (23-11-1978) werd geboren te Vlaardingen en begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Na vier jaar pianostudie kwam hij onder de hoede van Ton Hartsuiker in de speciale ‘Jong Talent Klas’ van het conservatorium in Utrecht. In 1991 werd hij toegelaten tot het eerste jaar van de vakopleiding in Utrecht, in de klas van Herman Uhlhorn.

Vervolgens heeft Derrick les gehad van Michail Markov, Jan Wijn en Martijn van den Hoek aan de conservatoria van Enschede, Amsterdam en Utrecht. Daarnaast heeft hij lessen gevolgd bij Nelleke Geesink aan het conservatorium in Zwolle. Hier studeerde hij cum laude af als Uitvoerend Musicus. Vervolgens heeft Derrick aan het Utrechts Conservatorium bij Martijn van den Hoek zijn HBO ‘Bachelor Degree’ en HBO ‘Master Degree’ in de richting Uitvoerend Musicus cum laude behaald. Daarnaast heeft hij zijn Muziekpedagogie opleiding met succes afgerond aan het Utrechts Conservatorium.

Al op zevenjarige leeftijd speelde Derrick het 9e pianoconcert van W. A. Mozart. Een jaar later vertolkte hij het pianoconcert KV 414 van W. A. Mozart. In 1989 werkte hij mee aan het TROS TV-concours ‘Solo Voor Een Kind’, waar hij de eerste prijs won. Diverse televisie programma’s in Nederland volgden. Op elfjarige leeftijd trad hij zes keer op als solist in het eerste pianoconcert van Frederic Chopin, tijdens een concerttournee door Nederland en Duitsland. Derrick nam in 1992 deel aan het Internationale Muziekfestival ‘Virtuosi Of The Year 2000’ te Sint Petersburg in Rusland.

Derrick volgde tijdens zijn studie vele masterclasses piano-solo in binnen- en buitenland bij o.a. Elena Riu, Stephen Bishop-Kovacevich, Itamar Golan, Alexander Jenner, Bala’zs Szokolay, Andreas Woyke, Hakon Austbo en masterclasses kamermuziek bij Krszysztof Wegrzyn, Charles-Andre Linale, Kyoko Hashimoto, Ilya Grubert, David Kuyken, Herman Krebbers, Ruggiero Ricci, Zakhar Bron, Candida Thompson, het Talich Quartet etc. Derrick gaf concerten in o.a. Nederland, Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk, Macedonië, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Rusland en Duitsland.

In Nederland gaf Derrick als solist en als kamermusicus in diverse bezettingen concerten in o.a. het Concertgebouw te Amsterdam, Cristofori te Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Vredenburg in Utrecht en de Frits Philipszaal in Eindhoven. Hij werkte o.a. samen met de violisten Emmy Verhey en Marlene Hemmer en pianisten Paolo Giacometti en Martijn van den Hoek. Daarnaast werkte hij mee aan vele radio- en televisie-programma’s.

Hij won de 1e prijs van het Sauter Pianoconcours, twee keer de 1e prijs van het Steinway Concours, de 1e prijs van het Prinses Christina Concours en was als enige Nederlander ooit prijswinnaar van het internationale pianoconcours te Ettlingen (Duitsland).

Derrick vormde vaste duo’s met de violiste Xandrine Bossers onder de naam DeuxArt en met de fluitiste Minna Arminen. Met beide formaties heeft hij in Nederland over de tweehonderd concerten gegeven voor Stichting Muziek In Huis. Tevens bracht hij in 2011 met violiste Marlene Hemmer een CD uit onder de titel Virtuoso Opera Fantasies voor het label Dutch Record Company, met werken van George Gershwin, Henryk Wieniawski, Sergei Prokofjev, Niccolo Paganini en Pablo de Sarasate.

De laatste jaren legt Derrick zich meer toe op het lesgeven en wil hij zijn enthousiasme en liefde voor de piano, met al zijn ervaring als concertpianist en kamermuziek pianist, overbrengen op gemotiveerde en leergierige leerlingen.

[ playpiano ]

Pianoles voor volwassenen

Les aan huis en online

Beginner en gevorderd

Klassiek en filmmuziek

[ Informatie ]

PlayPiano is een bedrijf van

pianist en pianodocent Derrick Hemmer

Pianolessen van maandag t/m zaterdag

van 11:00 uur tot 22:00 uur

[ gegevens ]

Meld je aan vóór 1 maart 2024 en krijg een leuke korting!